Alkohol – spesielt farlig i første trimester

En dansk undersøkelse slår fast at selv små mengder alkohol tidlig i svangerskapet, øker risikoen for spontanabort. Resultatene tyder på at fosteret er spesielt sårbart om det utsettes for alkohol tidlig i svangerskapet. Samtidig publiseres en amerikansk undersøkelse som peker på at faren for forsterskader som følge av mors drikking, er størst i den siste delen av første trimester.

Skrevet av   |  31.01.12 - 12:38 | Skriv ut

Den danske undersøkelsen er gjennomført innenfor rammene til den Danske nasjonale svangerskapsundersøkelsen. Totalt 92.719 kvinner ble spurt om livsstilen sin i første trimester. Kvinnene svarte i telefonintervju på spørsmål om blant annet ukentlig forbruk av alkohol, kaffe og tobakk. Dette ble så koblet sammen med resultatet av svangerskapet.

Bakgrunnen for undersøkelsen var at det fremdeles er uenigheter om hva som kan regnes som en ”sikker mengde alkohol”, når man er gravid, og man ønsket å finne ut om det var en sammenheng mellom alkoholinntak og fosterdød.

55 prosent av de spurte holdt seg helt borte fra alkohol i svangerskapet. Av de kvinnene som drakk alkohol i svangerskapet så man at risikoen for fosterdød var større desto mer man drakk i svangerskapet, og at det var større sjanse for spontanabort i første trimester enn i de neste fire ukene av svangerskapet.

Også en amerikansk undersøkelse slår fast at alkoholinntak i første trimester er spesielt skadelig. Undersøkelsen konkluderer med at faren for utviklingsskader som følge av alkoholinntak ser ut til å være størst i siste del av første trimester. I undersøkelsen som ble presentert i tidsskriftet Alcoholism: Clinical & Experimental Research, slås det fast at alkoholbruk i siste del av første trimester blant annet kan føre til fysiske deformiteter, og mentale problemer.

 

Ledige lokaler i kontorfelleskap

Vi har fire ledige kontorer til leie i hyggelig kontorfellesskap. Kontorene er 17-19m2 hver.

Kontakt administrasjons- og personalleder Trude Andersen. Tlf: 23 21 45 14, E-mail: trude@actis.no

Kalender - Hendelser som kommer

aug
m t o t f l s
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Idium webpubliseringWEBPUBLISERING