Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Juleblogg logo. Stort bilde av Vibeke Hammer Madsen.

Gjør julebordet hyggelig for alle

Det går mot slutten av desember, og mange virksomheter har hatt sine julefester, julekaffe eller julebord.  Felles for dem er ofte alkoholservering, dessverre noen ganger med ubehagelig utfall for de som drikker for mye, og for de som er rundt. En av tre nordmenn mener det er for mye drikking i jobbrelaterte situasjoner, viser en spørreundersøkelse gjennomført av Actis – Rusfeltets Samarbeidsorgan. Skal arbeidsgiver bry seg om medarbeidernes alkoholkonsum på fest?

Ikke festbrems

Arbeidsgiver bør ha et gjennomtenkt forhold til alkoholservering på sammenkomster for medarbeiderne. Det beste er å etablere og gjøre kjent et sett rutiner for alkoholservering. Her kan man avklare når det kan serveres alkohol, og hvilke anledninger som bør være alkoholfrie.

Gledesdreper? Moralist? Nei, sjefen skal ikke være festbrems, men sjefen har ansvaret for å skape en god arbeidsplass og et godt arbeidsmiljø, og det betyr faktisk også å sette grenser for festen.

Involver de ansatte

Vær oppmerksom på at det blant medarbeidere på en normal arbeidsplass svært ofte vil finnes mennesker som selv har et alkoholproblem eller som på andre måter har et vanskelig forhold til alkohol. Det sosiale tilbudet i arbeidslivet må legges opp slik at det også tas hensyn til disse. Arbeidsgivere bør kommunisere tydelig hvilke spilleregler som gjelder og ha en åpen dialog om ulike problemstillinger.

Flere virksomheter har god erfaring med å involvere de ansatte i planleggingen, slik at de også kjenner ansvar og kan kommunisere og "håndheve" et måtehold på arrangementet. Selv om det er arbeidstaker selv om til syvende og sist er ansvarlig for sine handlinger – også på julebord – er det ikke til å komme i fra at du som arbeidsgiver kan signalisere forventninger. Kanskje vil nettopp dette bidra til at noen som har planer om å "ta den helt ut", forstår at julebord ikke er riktig setting.

Gode råd

Noen råd på veien til et vellykket julebord:

  • Involver egne ansatte i arrangementskomiteen, slik at de i større grad føler ansvar for at alkoholkonsumet holdes innenfor grensen.
  • Snakk åpent om problemstillingen i forkant av arrangementet.
  • Legg festen på et tidspunkt som er rett etter jobb, slik at vorspielet ikke blir for langt og folk er edru når de kommer på festen.
  • Signaliser tydelig hva som er OK. 

Sist, men ikke minst: God jul!

 

Les alle julebloggene her.