Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ungdommenes sikkerhetsnett

Foreldres oppgave er å være sikkerhetsnettet når de snubler. For å gjøre den jobben må man faktisk følge med.

Politiet i Asker og Bærum forteller fra sist helgs fester om stupfulle 13-åringer og en 15-åring de kjørte til legevakten med hallusinasjoner, smerter og brekninger på grunn av syntetisk cannabis.

For lite bekymring

La ungdommen feste litt, responderer Aftenpostens Helene Skjeggestad. Hennes bekymring er at foreldre bekymrer seg for mye. Det er neppe et problem. Politi, lærere og andre som jobber med ungdom, opplever heller at foreldre altfor ofte tror at problemene som beskrives, ikke gjelder deres barn.

Rusbruk blant ungdom går ned, både alkohol og cannabis, men vi har miljøer der det er høy bruk og all grunn til bekymring. Unge som drikker, er mer utsatt for å havne i trøbbel, alt fra bråk og hærverk til veldig alvorlige ting som vold og seksuelle overgrep.

Sterkere cannabis

Dagens cannabis er mye sterkere enn før, skaper lettere avhengighet, gir fare for psykose og påvirker evnen til å lykkes på skolen. Det å være ung handler også om å gjøre dårlige valg iblant. Det vil skje. Foreldres oppgave er å være sikkerhetsnettet når de snubler. For å gjøre den jobben må man faktisk følge med.

Dette innlegget sto først trykt i Aftenposten 30. oktober 2015.