Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Bingospill i bingohalløer eller på bingoautomater skaper avhengighet
Bingo tilbys i en rekke former. Mange rapporterer om avhengighet. Foto: Pixabay

Bingospill i Norge

Om lag 160 000 nordmenn spiller bingo. Dette foregår i egne lokaler der det både er spilleautomater for bingospill og tradisjonell bingoaktivitet. Tilbudene kommer i tillegg til bingospill på nett. 

I dag finnes det flere enn 228 bingohaller. I disse er det 1453 Belago-terminaler og over 6000 spilleautomater for databingo.

Det er aldersgrense på 18 år for å være i lokalet, men ingen krav om registrering eller beløpsgrense for hvor mye man kan spille for per besøk eller over en periode på vanlig bingo eller databingo.

Tillater tap av tusener

Belago, som er Norsk Tipping sine automater i bingohallene, har høyere spillegrense enn de øvrige spilleautomatene fra Norsk Tipping, Multix. Mens sistnevnte har beløpsgrense på 2500 kroner per dag har Belago 4000 kroner i tapsgrense. Les mer om Norsk Tippings spillgrenser her.

Sterkt avhengighetsskapende

Undersøkelser viser at en stor andel spilleavvhengige er nettopp bingobrukere.  Av den andelen spillere som har problemer med spill, oppgir 45,2 prosent at de spiller Belago, 54,1 prosent databingo og 17,5 prosent bingo i lokale.

 

Kilde: Lotteri- og stiftelsestilsynet