Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hva er cannabis?

Cannabis-produkter deles hovedsakelig inn i kategoriene hasj, marihuana og cannabisolje. Kjennetegn på virkningen av hasj og cannabis er ofte like.

Cannabis er fellesbetegnelsen for produkter fra planten Cannabis Sativa og Cannabis Indica.

Det viktigste aktive virkestoffet i cannabis er THC. Andelen THC i cannabisprodukter kan variere mye. Cannabis med veldig høyt innhold av THC  kalles ofte «skunk»

Virkningen av cannabis kan beskrives som sentraldempende og svakt hallusinogen. Cannabis er det illegale rusmiddelet som har størst utbredelse internasjonalt og i Norge.

  • Hasj lages av plantens (Cannabis Sativa/Indica) kvae som presses sammen med plantedeler, og den kan både spises og røykes. Hasjen distribueres vanligvis i form av tykke brune/sorte plater.
  • Marihuana er tørkede blader, stilker, frø og toppskudd fra hunnplanten (Cannabis Sativa/Indica) som vanligvis vanligvis kvernes opp og røykes, enten for seg selv eller blandet med tobakk.    
  • Cannabisolje er planteolje fra planten (Cannabis Sativa/Indica) trukket ut ved hjelp av løsemidler. Oljen er flytende, og brukes normalt ved at den påføres tobakk/hasj/marihuana for deretter å røykes.
     

Cannabis kan også spises.

Tendensen i nyere tid er at det aktive virkestoffet THC øker. Negative virkninger av THC kan være angst og paranoia, eller paranoide forestillinger. Samtidig synker innholdet av stoffet CBD, som bidrar til å redusere de negative virkningene av THC. Denne utviklingen øker risikoen for negative følger av cannabisbruk. Effekten av cannabis er avhengig av brukerens personlighet og eventuelle positive eller negative effekter er vanskelig å forutsi.

Les mer om cannabis hos Rustelefonen.no.

Kilde: Rustelefonen.no