Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hver fjerde elev kjenner til narkosalg i skolegården

1 av 4 ungdommer kjenner til tilfeller av kjøp og salg av narkotika ved sin skole.

I en undersøkelse gjennomført av Sentio på oppdrag fra Actis kommer det frem at hele 24 prosent av norske ungdommer i alderen 15 til 20 år har kjennskap til at det har vært narkotikaomsetning på skolen deres

- Vi er svært bekymret over det høye tallet. Alle elever skal ha rett til et trygt og rusfritt læringsmiljø. Narkotikasalg i skolegården truer dette, sier Mina Gerhardsen, generalsekretær i Actis.

Ruset i timen

Både politi og lærere advarer nå om en økende trend der narkotiske stoffer, oftest cannabis, blir solgt til elever i skoletiden. Politiet rapporterer også at elever møter ruset til undervisningen

Dette er noe som understøttes av Actis sin undersøkelse, som viser at én av fem kjenner til at elever har møtt ruset av narkotika til undervisningen.

- Må få hjelp

- Rusede elever ødelegger ikke bare skolegangen for seg selv, de skaper også et dårlig læringsmiljø for sine klassekamerater. Derfor er det viktig at disse elevene får hjelp. Vi trenger økt forebyggingsinnsats i skolen, med flere voksne som kan oppdage rusproblemer tidlig og sette inn innsats før dette får feste, sier Gerhardsen.