Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Dagskonferanse
Tid: 
23. mars 2019 kl 11:00 - 18:00
Sted: 
Oslo kongressenter, Youngs gate 21, Oslo‎

Lokalvalgskonferansen

9. september 2019 er viktig for norsk ruspolitikk. Da avgjøres det hvem som skal styre landets kommuner de neste fire årene. Det betyr også at saker relevant for rusfeltet, som skjenkebevilgninger, forebyggende arbeid, rusomsorg og ettervern avgjøres. For å få til en ansvarlig og raus politikk er det viktig at folk og organisasjoner påvirker og får satt ruspolitikk på dagsorden i valgkampen.

Fram mot lokalvalget 2019 ønsker Actis å bidra til at alle medlemsorganisasjonene våre er godt rustet til å løfte sine hjertesaker, Derfor ønsker Actis velkommen til Lokalvalgskonferansen 2019.  Der vil vi gi frivillige, tillitsvalgte og ansatte i medlemsorganisasjonene gode verktøy for å kunne påvirke politikken og benytte valgkampen til aktiviteter i organisasjonen.

På konferansen vil du kunne få kunnskap om alkohol- og narkotikapolitikk som bestemmes i kommunen, lære om hvordan du påvirker en politisk sak og få gode tips til organisering av valgkampaktiviteter. Det blir også skrivekurs for dem som har lyst til å bli bedre på å skrive debattinnlegg. Vårt mål er at dere som deltar skal lykkes i å løfte god forebygging og lokal ruspolitikk opp som et viktig tema i valgkampen 2019.

Pris: Konferansen er gratis for alle deltagere fra Actis sine medlemsorganisasjoner. Kostnad for reise og opphold dekkes av deltakeren selv, eller i noen tilfeller av organisasjonen du er medlem av. Ta kontakt med din organisasjon for å avklare dette.

Meld deg på her.

Program: 

11.00 Åpning ved Pernille Huseby, generalsekretær i Actis.

11.10 Hvordan lykkes med forebygging? Arne Johannessen, styreleder i Actis og regionlensmann i Sogn.

11.30 Opptrappingsplanen for rusfeltet er evaluert – dette er de viktigste resultatene , Inger Lise Hansen, forsker, Fafo.

12.00 Pause

12.15 En god lokal ruspolitikk, Luisa Klaveness, faglig rådgiver i Actis. 

12.45 Få gjennomslag for din hjertesak. Råd og tips om politisk påvirkning.  Marit Brandt Lågøyr, daglig leder i Agenda Rådgivning, tidligere personlig rådgiver for Knut Arild Hareide og styreleder i Blå Kors.

13.15 Bryt gjennom lydmuren – råd for å komme seg på i media. Mina Gerhardsen, tidligere generalsekretær i Actis, kommunikasjonsdirektør i Norad, og forfatter av boka «Å lykkes med media».

14.00 Lunsj     

15.00 Parallellsesjoner: 
    Sesjon 1: Skriv et godt debattinnlegg. Kort skrivekurs ved Pernille Huseby, generalsekretær i Actis. Tidligere politisk redaktør i Nationen og kommentator i VG.

    Sesjon 2: Mobiliser medlemmene (og få nye) i valgkampen. Ingrid Skjoldvær, nestleder i Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, tidligere leder i Natur og Ungdom. 

    Sesjon 3: Sosiale medier – tips og triks for å oppnå synlighet og treffe lokalt. Kristine Borge, kommunikasjonsrådgiver i Actis.

15.45:     Pause  

16.00     Parallellsesjoner: 

    Sesjon 1: Skriv et godt debattinnlegg. Kort skrivekurs ved Pernille Huseby, generalsekretær i Actis. Tidligere politisk redaktør i Nationen og kommentator i VG.

    Sesjon 2: Idéverksted: Gode aktiviteter for å sette vår sak på agendaen. Cecilie Widnes, generalsekretær i IOGT, leder verkstedet.

    Sesjon 3: Sosiale medier – tips og triks for å oppnå synlighet og treffe lokalt. Kristine Borge, kommunikasjonsrådgiver i Actis.

16.45     Pause

17.00    Presentasjon av lokalpolitisk nettverk, Magne Richardsen

17.10    Klart det går! Oddgeir Høyekvam, forebyggende politi og styremedlem i Norsk narkotikapolitiforening forteller om NNPFs arbeid med foreldre- og lokalsamfunnsmobilisering i narkotikadebatten.

17.40    Oppsummering og avslutning ved Pernille Huseby.

Ta kontakt med truls@actis.no hvis du har spørsmål.