Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Kunnskapshefte om lokal ruspolitikk
Foreldre som er involvert i barnas liv, lyttende, åpne og ­tilgjengelige er viktige ­forebyggingsfaktorer. Foto: Shutterstock

Lokal ruspolitikk

Driver din kommune en ansvarlig og god ruspolitikk? Kan noe gjøres bedre? Kommunevalget i september gir mulighet til forbedringer. Last ned gratis rapport her!

Kommunevalget er en viktig anledning til å løfte spørsmål om hvordan kommunene løser forpliktelsene de har for en raus og omsorgsfull ruspolitikk. 

Kommunenes oppgaver på rusfeltet strekker seg helt fra ­forebygging og forvaltning av alkoholloven (med blant annet kontroll og regulering av alkoholsalg og bevillinger), til skade­reduksjon og oppfølging og rehabilitering etter rusbehandling og løslatelse fra fengsel. 

I dette ­rykende ferske kunnskapsheftet gjennomgår vi de vanligste problemstillingene som angår lokal alkohol- og ­rusmiddelpolitikk, som et bidrag til å få satt disse sakene på ­dagsorden. 

Vi håper notatet vil være nyttig for velgere som vil løfte rus­politiske spørsmål i valgkampen, og for kommunepolitikere som har ambisjoner om å legge til rette for gode liv for sine innbyggere. 

Send en e-post til info@actis.no dersom du ønsker å få tilsendt trykte eksemplarer.