Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Cannabisplante
Kevin Sabet vil blant annet presentere erfaringer fra legaliseringen av cannabis i USA. Foto: Shutterstock

Cannabisindustriens fremvekst i Europa

I januar 2014 åpnet de første lovlige cannabisutsalgene i Colorado. Siden den gang har flere delstater legalisert, og det har vokst fram en kommersiell og pengesterk cannabisindustri som stadig søker nye markeder.

De siste årene ser vi at amerikanske og canadiske cannabisselskaper prøver å komme inn på det europeiske markedet. Legalisering er på dagsordenen i flere EU-land - Malta, Luxembourg, Nederland og i det siste også Tyskland. Dette kan få store konsekvenser for andre EU-land, også for Norge.

Reklamerer mot unge

Vi har tidligere erfaring med internasjonale alkohol- og tobakksselskaper som markedsfører produktene sine mot ungdom og motarbeider viktige folkehelsetiltak.

Er vi i ferd med å slippe løs en ny industri som lever av å selge helseskadelige og avhengighetsskapende produkter til stadig nye forbrukere?

Hør Kevin Sabet på Grenseløs rus

Dette vil du få høre mer om på fagkonferansen Grenseløs rus den 22. april.

Kevin Sabet president i organisasjonen Smart Approaches to Marijuana, er en av foredragsholderne. Sabet har jobbet med ruspolitikk i USA i mer enn 20 år, blant annet som rådgiver for Det hvite hus, og vil fortelle hvilke erfaringer de har etter legalisering av cannabis i en rekke amerikanske stater.

Vi får også besøk av Steffan Hübinette, som er lærer, forfatter og senior rådgiver ved NPC. Han skal holde foredraget «Cannabisindustriens inntog i Europa», om utviklingen vi ser i land nære oss, og hvordan dette kan påvirke Norge.

Se hele programmet og meld deg på Grenseløs rus her.