Meld deg på vårt nyhetsbrev!

engelsk ungdom må behandles for narkotika
Daglige sykehusinnleggelser av mindreårige etter narkotikabruk

Daglige sykehusinnleggelser av mindreårige

I snitt akuttinnlegges to mindreårige på sykehus på grunn av narkotikabruk hver dag i England. Samtidig øker antallet som trenger hjelp for psykiske problemer som følge av narkotikabruk.

Helsepersonell i England er i disse dager vitne til et opprørende scenario.

Hver eneste dag må to barn legges inn på sykehus etter å ha inntatt livsfarlige doser med narkotika.

Dette er en økning på hele 20 prosent i forholdt til i fjor, og tall fra Health and Social Care Information Centre viser også at en fjerdedel av alle 15 åringer har prøvd illegale stoffer.

I 2015 trengte 795 unge mennesker under 15 år sykehusbehandling etter overdoser av narkotika som heroin, kokain, cannabis og ecstasy. Dette er økning fra året før hvor 672 trengte akutt behandling etter rusforgiftning.

Elleveåringer prøver narkotika

Antall tenåringer under 16 som blir behandlet for mentale helseproblemer etter rusbruk, har også skutt i været. Psykiske problemer direkte forårsaket av narkotikabruk har doblet seg fra 344 tilfeller i 2011 til rundt 800 i 2015.

Ifølge Health and Social Care Information Centre, hadde seks prosent av landets elleveåringer prøvd ulovlige stoffer. 17 prosent av de unge mellom 11 og 15 år som vedgikk å ha brukt narkotika, fortalte at de hadde brukt to eller flere typer, som  kokain/crack, heroin, ecstasy, LSD, fleinsopp eller metamfetamin.

Kutt i tiltak for tidlig intervensjon

Daily Mail har intervjuet Karen Tyrell, som jobber for rehabilitering av narkomane og alkoholikere ved Addiction. Hun er bekymret over økningen blant unge som trenger sykehusbehandling etter narkotikabruk. Tyrell mener noe av forklaringen på høyere tall kan skyldes at undersøkelsene er blitt bedre, men at det likevel understreker behovet for tidlig intervensjon og et godt støtteapparat for unge som bruker narkotika og alkohol. Kutt i bistand som skulle brukes til å fange opp unge misbrukere i en tidlig fase, er noe hun også mener har bidratt til økning.

En talsmann fra det engelske helsedepartementet sier i samme artikkel at myndighetene ser på en rekke programmer som kan hjelpe unge mennesker å motstå narkotikabruk.

Gjennomsnittlig ventetid på rusrehabilitering for unge under 18 år, var bare to dager og 80 prosent av behandlingen var vellykket, ifølge en talsmann fra det engelske innenriksdepartementet.