Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Pårørende har det tøft
Å være pårørende kan være utmattende, og gå utover egen helse. Jeanette Flagstad vil snakke om nettopp dette. Har du husket å melde deg på? Foto: Shutterstock

Det kommer aldri til å skje i vår familie

Å være pårørende til rusavhengige kan være svært krevende. Rusproblemer kan skje i alle familier, men de fleste tenker kanskje «men ikke i min».

Den 25. mars 2021 kl. 10.00 – 15.00 arrangerer Actis konferansen «Forebygging og rusreformen: Verdien av forebygging». Målet med konferansen er å vise hvilke konsekvenser rusbruk har, og hvor viktig det er å forebygge. Jeanette Flagstad er leder og initiativtaker i pårørendeorganisasjonen «Usynlige Tigre». Hun skal holde innlegget «Det kommer aldri til å skje i vår familie» om pårørendes situasjon.

Rusproblemer rammer ikke bare den som ruser seg, men også de som står nær. Disse opplever stor sorg og ensomhet. Mange kjenner på følelsen av skam og fortvilelse, og strever i stillhet. En hel familie kan oppleve rusbruk som problematisk, selv om brukeren ikke gjør det selv.

Mange pårørende blir syke, fysisk og psykisk, av å stå i alarmberedskap og den følelsesmessige berg-og-dalbanen over tid. Andelen sykmeldte og uføre er høy.

Meld deg på konferansen her!

I tillegg til Jeanette Flagstad kommer blant annet statssekretær Maria Bjerke (Høyre) fra Helse – og omsorgsdepartementet for å presentere rusreformen, professor Thomas Clausen fra Senter for rus- og avhengighetsforskning og erfaringskonsulent Joachim Nymann. 

Her kan du se hele programmet!

Konferansen blir avholdt på Zoom og er gratis.