Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Edru Livsstil Sporty tilbyr digitale treningsøkter.
Flere har måttet stenge dørene på grunn av koronaviruset, men det åpner for nye løsninger digitalt. Du kan blant annet trene hjemme i stua med Edru Livsstil Sporty. Foto: Shutterstock.

Digitale tilbud i koronaens tid

Koronaviruset har dessverre gjort at mange tilbud har måttet stenge dørene. Flere av våre medlemsorganisasjoner tilbyr nå nye, tilpassede aktiviteter.

Kristine Aarø i Edru Livsstil har hatt tre digitale treningsøkter så langt, men i tillegg legger både hun og følgere ut filmsnutter med treningstips på Facebook.

– I en tøff hverdag er det fortsatt viktig å holde seg fysisk aktiv. Derfor ønsker Edru Livsstil Sporty velkommen til livetrening mandager og onsdager kl. 19, og lørdager kl. 10, sier Marit Barene, leder i Edru Livsstil.

Det vil være øvelser for hele kroppen og du trenger ikke utstyr. Bruk joggesko og ha vannflaske tilgjengelig. Treningsøktene varer i 45 minutter.

Om du vil være med,  søk opp Edru Livsstil Sporty på Facebook. Der ber du om å bli medlem av Facebook-gruppen og kan følge treningene gjennom live stream. 

Alle treningsøkter og andre treningstips blir lagret på siden og er tilgjengelig for medlemmer av gruppen.

Ny hjelpetelefon

Frelsesarmeen har opprettet en ny hjelpetelefon for å møte folks koronauro.

– Nå opplever vi at det er mange som urolige og som kommer til oss, både for å få lettet hjertet sitt, men også for å svar på praktiske utfordringer, sier Knut Haugsvær, koordinator for Frelsesarmeens koronainnsats i Oslo.

– Samtidig har vi noe frigjort personell nå ettersom vi holder tilbake folk i beredskap, og de vil gjerne gjøre hverdagen litt enklere for folk der de er, fortsetter han.

Du er velkommen til å ta kontakt på 408 00 580. Telefonen er betjent alle dager kl. 9–21.  

Les mer om Frelsesarmeens aktiviteter her

Tips til aktiviteter

Hver dag legger organisasjonen Juba ut en aktivitet på sin Instagram-konto. Her kan du få tips til barnevennlige aktiviteter, som å lage fine ugler eller sommerfugler.

Du får også oppskriften på Jubas supergode bananbrød! Sjekk ut jubaorg på Instagram.

Terapi på nett

Nå som Blå Kors Kompasset holder de fysiske kontorene stengt, utvider de tilbudet med samtaleterapi på nett. Tilbudet er spesielt rettet mot unge som vokser opp i hjem med rus. Det krever ingen henvisning og er gratis.

Terapien skjer gjennom videosamtale med en terapeut, på samme måte som hvis du hadde kommet til avdelingen. 

Ikke vær redd for å ta kontakt. Du kan fylle ut skjemaet her, og en erfaren terapeut vil ta kontakt med deg. 

En til en-samtaler for rusavhengige

IOGTs Anta-kurs og møter er utsatt på ubestemt tid,  men kursleder Rita Nilsen kan kontaktes på epost: rita.nilsen@iogt.no. Hun er også tilgjengelig på FaceTime og messenger mellom kl. 22.00 og 03.00.

Telefonen holdes åpen for rusmisbrukere og deres pårørende fra klokka 08.00 til 22.00 hver dag. Se her for kontaktinformasjon

Mona Svartås holder en til en-samtale i Oslo for dem som trenger det. Hun kan nås på 97 48 58 52.

Sammen-sentrene er stengt, men de har kontakt med brukere via telefon og noen steder er det matutdeling gjennom vinduet. Les mer om det her.

Møteplassen følger opp ungdommer enkeltvis med samtaler, praktisk hjelp og positiv sysselsetting. Trenger du noen å snakke med, kan du ta kontakt med Anne-Therese Buer på telefon: 474 85 944, eller e-post: anne.therese.buer@iogt.no

Enestående familier

Enestående familier har laget en egen påskekalender for alle voksne som er mye alene med barna sine. Hver dag før kl. 9 legger de ut en hyggelig familieaktivitet på sin Facebookside.

Her er det mange forskjellige aktiviteter som blant annet «Vær en venn-dagen», «Den store kortstokkdagen», «Den store lesedagen» og «Dagen for å sove et rart sted». Familien får også mulighet til å vinne en fin premie 1. påskedag.

Noen barn og unge er ekstra alene og sårbare i denne tiden. Kanskje du vet om noen rundt deg som trenger omsorg fra akkurat deg og dine barn? Ta dem med og løs oppgaver på nett.