Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ungdom vet for lite om MDMA/ecstasy

Gikk du glipp av MDMA-konferansen?

Nå kan du både lese innleggene fra forskerne og se opptak fra foredragene som forebygging.no har lagt ut.

Vedlagt ligger alle foredragene fra vår fagkonferanse "Hva betyr den nye MDMA/ecstasy-bølgen?". Foredraget til Marit Edland-Gryt vil ikke bli lagt ut etter ønske fra foredragsholder. 

Dette inneholder de forskjellige foredragene:

Mina Gerhardsen:
Åpning.

Jane Mounteney: Sentralstimulerende stoffer i Europa. Nye trender og utviklingstrekk.
Mounteney er leder for avdelingen for trendanalyse ved det Europeiske overvåkningssenteret for narkotika og narkotikaavhengighet (EMCDDA) i Lisboa. Mounteney har arbeidet med narkotikaforskning, politikk og praksis siden 90-tallet. Hun har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen og har tidligere arbeidet ved Bergensklinikkene.

Se foredraget her.

Prof. Jørgen Bramness: Psykiske og somatiske konsekvenser av amfetaminer.
Bramness er psykiater og seniorforsker ved Nasjonalt kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse. Bramness har en lang publikasjonsliste bak seg. De senere årene har han forsket mye på effekter av sentralstimulerende stoffer.

Se foredraget her.

Prof. Andrew Parrott: De skadelige effektene av rekreasjonsbruk av ecstasy/MDMA.
Parrott er professor ved University of Swansea, Storbritannia. Parrott har forsket på ecstasy/MDMA i over 25 år og har publisert en lang rekke artikler om temaet. Han har blant annet skrevet flere oversiktsartikler der han oppsummerer utviklingen på forskningsfeltet.

Se foredraget her.

Dr. Chris Chandler: Smerten etter ekstasen. Langtidseffekter av ecstasy/MDMA.
Chandler er amanuensis ved London Metropolitan University og har forsket spesielt på forholdet mellom signalstoffet dopamin og avhengighet. Han har publisert en rekke artikler om ecstasy/MDMA, blant annet bygget på oppfølging av et stort utvalg aktive og tidligere brukere.

Se foredraget her.

​Randi Vartdal Knoff og Liv Holmefjord Flesland: Sentralstimulerende stoffer i dagens rusbilde. Hva viser Føre var-kartleggingene i Bergen?
Vartdal Knoff og Holmefjord Flesland arbeider ved Stiftelsen Bergensklinikkene. De har begge forsket på ungdom og rus i Bergens-regionen og er ansvarlige for kartleggingsprosjektet «Føre var» som følger utviklingen i rusbildet.

Se foredraget her.

Merete Synnøve Vevelstad: Rett i postkassa – «Badesalt» og andre nye psykoaktive stoffer.
Vevelstad er overlege og spesialist i klinisk farmakologi ved Folkehelseinstituttet. Hun har blant annet forsket på det ecstasy-liknende stoffet PMMA og andre såkalte «nye psykoaktive stoffer.» 

Se foredraget her.         

Hege Breen Bakken: Vitenskap og aktivisme. Forskningen på MDMA og psykedeliske stoffer.
Breen Bakken er redaktør i Fagbladet og tidligere journalist hos nettstedet Forskning.no. Hun har de siste årene skrevet en rekke artikler om forskningen på MDMA og psykedeliske stoffer. Hun har blant annet sett på nettverkene og finansieringskildene som står bak mange av studiene som påviser medisinske effekter av disse stoffene.

Se foredraget her.

Se alle foredragene hos forebygging.no her.