Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hvordan når man fram til unge med informasjon om rusmidler?
Det er lite informasjon om farene ved cannabis som appellerer til ungdom, forteller Per Jonas Lie. Foto: Pexels

Hvordan snakke med ungdom om cannabis?

Rusforebygger forteller at ungdommen ofte tror cannabis er ufarlig.

Per jonas Lie jobber i behandlingsprogrammet Ut av tåka, og er tett på ungdommen. Han driver blant annet forebyggende arbeid og informerer om farene ved å bruke cannabis.

- Ungdom rundt 17-18 år har mest problemer med cannabis. Vi vet at barn ned til 12 år har prøvd, og vi vet at det selges på ungdomsskoler i Groruddalen. Det er et faktum, forteller Lie.

Selv om det er vond informasjon, mener han det er nødvendig å fortelle om det for å informere flest mulig.

Lite appell

Lie hevder det er lite informasjon om farene ved cannabis som treffer unge. Derfor går en vesentlig del av jobben ut på hvordan man skal snakke med ungdom om cannabis.

Mandag 27. april kommer Lie til vårt seminar "Rusforebygging i fremtidens skole". Her forteller han om sine erfaringer fra arbeid med unge og rusforebygging i Ut av tåka-prosjektet.

Seminaret er gratis. Les hele programmet og meld deg på her.

Hjelp til å slutte

Ut av tåka tilbyr er et tilbud for mennesker i alle aldre som ønsker å slutte med hasj eller marihuana, og som vil ha hjelp til det.

Programmet driftes av Uteseksjonen i Oslo kommune og tilbyr individuell oppfølging i hasjavvenningsprogram, bevisstgjørings- og motivasjonssamtaler og samtaler med pårørende.

Lie holder på med HAP, hasjavvenningsprogram for eldre kroniske brukere, og CPU, cannabisprogram for yngre brukere. Der inkluderer man også familien.

– Vi lærer bort hvordan man skal snakke om cannabis med ungdommen, sier Lie til Akers avis Groruddalen.